Artikelen

Recepten uit de Turks-Cypriotische keuken

[Recensie] Oklava is een ode aan de Turks-Cypriotische keuken. Het woord Oklava betekent ‘deegroller’. De schrijfster van het boek, Selim Kiazim, is geboren en getogen in Noord-Londen maar was altijd omringd door Turkse en Griekse Cyprioten die allemaal in dezelfde buurt woonden. Een groot deel van haar familie woont op Cyprus en daar komt ze vaak.


Lees verder...

Wie is de dader nu?

[Recensie] In interviews met A.J. Finn schemert het al door: hij kan het zelf allemaal ook nog niet echt bevatten. Hij was redacteur bij een grote uitgeverij in Londen, recensent van thrillers, heeft gewerkt met Karin Slaughter, J.K. Rowling, Nicci French en Patricia Cornwell, en is nu opeens de auteur van een wereldveroverende psychologische thriller.


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Op zoektocht in de tuin

De auteur en de illustrator

Nathalie Choux schrijft en illustreert kinderboeken en maakt daarnaast keramische producten. Ze is een kunstenares en woont in Montreuil. Ze heeft boekjes over allerlei onderwerpen gemaakt.

Achterflaptekst

“De tuin ontdekken wordt nog leuker met een interactief boekje dat jonge kinderen uitnodigt om zelf de plaatjes te veranderen. 


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Ela Hutten en seksueel misbruik in de zwemsport

[Recensie] Onder water van Ela Hutten sluit aan op het maatschappelijk debat over seksueel misbruik in de sport dat momenteel in de media wordt gevoerd. Toen Hutten op haar twaalfde van trainer wisselde, werd zwemmen al snel een synoniem voor lijden. Trainer Alfons was 28 en wilde veel meer dan coachen en trainen.


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Handleiding om culinair Antwerpen mee te verkennen

[Recensie] Heerlijk Antwerpen: de favoriete culinaire adressen van Alle Dagen Honger. Geen kookboek in de strikte zin van het woord, een boek zonder recepten zelfs, dus eigenlijk hoort dit boek niet thuis op Kookboekennieuws.nl. Maar, o, wat is dit een heerlijk boek vol culi-heerlijkheden! Enkele maanden geleden vertrok ik in een opwelling naar Antwerpen.


Lees verder...

Het ideale gezinnetje

[Recensie] Mathilde van Asselt-Fortuin, plastisch chirurg, opent een privékliniek voor mensen die iets willen laten doen aan overhangende oogleden, rimpels op ongewenste plekken en buikvet dat in de weg zit. Ze is een succesvol zakenvrouw, gelukkig getrouwd met psychiater Rogier Fortuin. Samen hebben ze puberzoon Thom. Het ideale gezinnetje – lijkt het.

In werkelijkheid heeft Mathilde huizenhoge schulden gemaakt,


Lees verder...

Goed geschreven, spectaculair einde

[Recensie] Dit boek is een van de weinige Nederlandse fantasyboeken die ik ken dat zich onderscheidt door zijn taalgebruik. Het bevat een heel aantal erg mooie beschrijvingen (al vind ik sommige vergelijkingen een beetje vergezocht), aansprekende dialogen (met mooi gebruik van dialect) en er waren geen haperende zinnen, geen storende tangconstructies en geen missende woorden. Het boek zat goed in elkaar en er waren geen fouten die me uit te tekst haalden.


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Herinneringen blijven

[Recensie] Joke Hermsen is schrijfster en filosofe. Beide disciplines beoefent ze, niet alleen los van elkaar, maar ook als elkaar versterkende elementen, in haar romans en essays. Haar vlotte pen maken essays als Windstilte van de ziel en Melancholie van de onrust prettig leesbaar, ook voor lezers zonder een gedegen filosofische opleiding. In haar romans voegt ze daar nog een behoorlijke portie psychologie aan toe zoals in De liefde dus en Blindgangers.


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Roman over het ontstaan van het hedendaagse Israël

[Voorpublicatie] “Vreemdelingen met dezelfde droom vertelt het verhaal van enkele Joodse pioniers, twee jonge vrouwen en een wat oudere man, die de pogroms in Rusland en Europa ontvluchten. Ze stichten in 1921 in Palestina een kibboets op een stuk land dat later de staat Israël zal worden. Een verhaal waaruit pijnlijk duidelijk wordt hoe de bevlogen nieuwkomers ervoor kozen om het feit te negeren dat hun vallei al door een ander volk werd bewoond.


Lees verder...

Artikel door:

  • Onbekend

Auteurs:

“Ik zat te huilen in de kerk en ik was niet de enige”

De eerste zin

“Ik herinner me dat ik de deurposten schuurde, dat ik spierpijn had, mijn vingers kapot waren, dat ik het hout blanker en gladder zag worden en ik zeker wist dat ik gelukkig was.”

Recensie

Jacob is koster in een klein klooster dat steeds minder broeders telt en de lege cellen vult met leken op zoek naar zin.


Lees verder...

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling: