Artikelen

Magnetische zonnepracht

[Recensie] Lucie Green is Brits sterrenkundige en popularisator. Haar onderzoek  bij  het Mullard SpaceScience Laboratory richt zich op de rol van magnetische velden bij uitbarstingen van de zon, zoals zonnevlammen en coronale massa-ejecties. Verder populariseert ze sterrenkunde op de Britse televisie in het programma van de BBC The Sky at Night, waar ze in 2013 de bekende amateurastronoom Patrick Moore na zijn overlijden opvolgde als presentator.

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Spelen met taal

“Sjoerd van der Niets Als dan dus daarom is een uitstekende inleiding in de taalfilosofie.” Is dit een betekenisvolle zin? Zo ja, waaraan ontleent deze zin dan zijn betekenis? Zijn het de afzonderlijke woorden? Tellen de betekenissen van de woorden ‘Sjoerd’ tot en met ‘taalfilosofie’ samen op tot een nieuwe betekenis, die van de zin als geheel? Maar waar ontlenen die woorden dan hun betekenis aan?

Lees verder…

Artikel door:

Beoordeling:

God kust ook spelersvrouwen

Recensie van Daniëlle Oonk, De grote waarheid. Een spirituele ontdekkingsreis naar vrede.

De schrijfster

Daniëlle Oonk (1968) is de dochter van Willeke Alberti en Joop Oonk, Willekes eerste echtgenoot. Daniëlle trouwde al jong met Ajaxied John ’t Schip, met wie ze twee kinderen kreeg. Het gezin woonde vervolgens in vele windstreken: Italië,

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Het katholicisme mag weer

Recensie van Almatine Leene (red), Flirten met Rome

De schrijfster

Almatine Leene is als theoloog verbonden aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid-Afrika) en Hogeschool Viaa in Zwolle. Ze schreef een proefschrift over de drie-eenheid en is in orthodox-gereformeerd Nederland een voorvechtster voor een gelijkwaardige positie van mannen en vrouwen in de kerk. Ze is als predikant werkzaam in de Neder-Duitse Gereformeerde Kerk in Stellenbosch.

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Voor zoekers, twijfelaars, gelovigen en atheïsten

Recensie van Frédéric Lenoir, God. Voor zoekers, twijfelaars, gelovigen en atheïsten.

De schrijver

Fransman Frédéric Lenoir (1962) is filosoof en godsdienstwetenschapper. Hij werd op zijn dertiende al gegrepen door Plato, promoveerde op het boeddhisme in het Westen en doceert sinds 1991 aan de prestigieuze École des hautes études en sciences sociales.

Lees verder…

Artikel door:

Beoordeling:

Wat maakt een goed sportverhaal?

Arthur van den Boogaard schrijft al anderhalf decennium recensies over sportboeken in dagblad Het Parool. Hij is stelde dan ook de bundel Sport samen, waarin volgens de ondertitel De 141 beste Nederlandse en Vlaamse sportverhalen van 1880 tot nu staan. Maar wanneer is een sportverhaal goed?

[Recensie] Een goed sportverhaal is volgens Van den Boogaard ‘een goed verhaal’.

Lees verder…

Artikel door:

Beoordeling:

Al met al een heerlijk kookboek voor de studenten doelgroep!

Op inspirerende wijze beschrijft de moeder van twee studerende jongeren recepten voor winter en zomer. Hèt studentenkookboek met 60 easy recepten als je van eten houdt maar niet al te ingewikkeld wilt doen. Maar ook als je van lekker makkelijk houdt en je niet al te veel geld wilt uitgeven.

De receptuur voor de beide seizoenen is ingedeeld in voor-,

Lees verder…

Artikel door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Kook met dit boek maar vooral met je hart

Kook met dit boek maar vooral met je hart! Wat begon met een mobiele mini-keuken in een bakfiets, is in zestien jaar tijd uitgegroeid tot De Veldkeuken, één van de meest geliefde en karakteristieke plekken van Utrecht om te eten. In het hart van landgoed Amelisweerd is in het in 2014 met zorg gerestaureerde koetshuis de Veldkeuken gevestigd.

Lees verder…

Artikel door:

Genres:

Beoordeling:

Lekkere thriller voor tussendoor

[Recensie] Het is 2013. Het gaat slecht met de woningmarkt in Nederland, huizen staan ‘onder water’ en veel huiseigenaren blijven met een restschuld zitten als ze hun huizen met veel moeite hebben verkocht. De markt gaat op slot maar er zijn natuurlijk altijd mensen die hun huis om wat voor reden dan ook moeten verkopen en makelaar Richard Hoek van HoekHuis Makelaardij biedt een pasklare oplossing.

Lees verder…

Artikel door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Joona Linna verliest zijn glans

[Recensie] Lars Kepler is het pseudoniem voor het Zweedse schrijversechtpaar Alexandra Coelho Ahndoril en Alexander Ahndoril. Zij debuteerden in 2010 met de indrukwekkende thriller Hypnose met de charismatische Joona Linna als hoofdpersoon. Het was het eerste deel van een serie die een vervolg kreeg met Contract, Getuige, Slaap en Stalker.

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling: