Artikelen

Hoop is onsterfelijk en onuitputtelijk

[Voorpublicatie] Vandaag, 23 september, is de uitvaart van de Tilburgse fitnessinstructeur Jermaine de Wind (27), die vorige week stierf aan de gevolgen van een hersentumor. In 2008 werd De Wind voor het eerst getroffen door de ziekte, die destijds met succes werd behandeld. Hij was één van de weinige mensen met deze ziekte die na anderhalf jaar nog leefde.

Lees verder…

Waar Nederland constant mee bezig is

Sylvia Witteman (1965) is journaliste en columniste en schrijft al jaren voor de Volkskrant. Daar begon ze met het schrijven over eten en het delen van recepten. Dit deed ze tot 2011 maar al sinds 2005 schrijft ze ook niet-culinaire columns. Zo nu en dan worden haar stukjes gebundeld en daar is al menig boek door verschenen. 

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Koken met gezond verstand

[Recensie] Een nieuw boek van Jeroen Meus. Dagelijkse kost 2 met als ondertitel Koken met gezond verstand. Naar een boek van Jeroen Meus wordt altijd met verlangen uitgekeken. Zijn no-nonsens manier van koken spreekt velen aan en zijn televisieprogramma trekt heel veel kijkers. Jeroen is, ondanks het enorme succes van zowel zijn boeken, zijn kookprogramma en zijn restaurant,

Lees verder…

Artikel door:

Genres:

Auteurs:

Hoe het leven soms in duigen dreigt te vallen

[Recensie] Marjolein is een jonge moeder die wat vastgelopen lijkt te zijn in haar relatie en de dingen in haar leven. Haar jeugd voelde niet aan als een warm nest en de band met haar bemoeizuchtige, oordelende en kille moeder is niet onvoorwaardelijk te noemen.

Ze is zwaarmoedig en staat niet al te positief in het leven,

Lees verder…

Artikel door:

Beoordeling:

Het vluchtelingendrama als samenzwering

[Recensie] Op het eerste gezicht lijkt het het zoveelste tragische vluchtelingendrama. Aan het begin van de thriller Alles verloren redden zeilster Tessa Insinger en haar reisgenoot, fotograaf Mortimer Davies die een reportage maakt over vluchtelingen die de oversteek naar Griekenland maken, een 17-jarige meisje uit het water.

Het meisje, Soumaya, blijkt de enige overlevende van een omgeslagen rubberboot met vluchtelingen die is vertrokken uit Turkije.

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Klassiekers én verrassende nieuwe recepten

[Recensie] Het doet Het hartige bakboek van Rutger van den Broek te kort om het een aanwinst voor de kookboekenkast te noemen omdat dit impliceert dat het boek in de kast gezet wordt om vervolgens te verstoffen. Dit boek zou een vaste plek op het aanrecht moeten krijgen, omdat er zo veel lekkere gerechten in staan die allemaal uitgeprobeerd moeten worden.

Lees verder…

Verdwijning uit het dorp

[Recensie] Op de achterflap van dit boek staat ‘een subtiele, ingenieuze thriller’. Klinkt veelbelovend! Het boek gaat over Barbara en haar zoon Rens van zeven die na een aantal moeilijke jaren en een vechtscheiding op vakantie gaan met haar nieuwe vriend Robbert. Robbert is uitgever en een van zijn schrijvers woont in de Ardennen. Deze schrijver werkt al een paar jaar aan zijn tweede roman,

Lees verder…

Biografie over de man die de perfecte roman schreef

Wie was de man achter Stoner, Butcher’s Crossing en Augustus? Een nukkige traditionalist, zo blijkt uit een nieuwe biografie van John Williams, een man die vooral met zichzelf en zijn eigen carrière bezig was en ten onder ging aan alcohol en sigaretten.

[Recensie] Toen Edwin Frank,

Lees verder…

Overleven met de Goddelijke komedie en de Bijbel

[Recensie] Bij het openslaan van het voor het eerst sinds 1911 weer in het Nederlands vertaalde Mijn gevangenissen van Silvio Pellico moest ik even aan Il senso van Lucino Visconti denken. De film speelt zich af in het door Oostenrijk bezette Venetië en ademt de sfeer van het verval van de negentiende-eeuwse aristocratie tegen de achtergrond van het opkomend Italiaanse nationalisme onder leiding van Giuseppe Garibaldi.

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling:

Loutering in Amsterdam

[Recensie] De middelste dag van het jaar is roman met de tijdsspanne van nog geen 24 uur, een roman met daarin meerdere verhalen, geheimen zodat er thrillerachtige momenten ontstaan die op zeer subtiele wijze worden uitgewerkt. Plaats van handeling is Amsterdam.

Hoofdpersonage Sylvia ontmoet op een kerkhof een bekende uit het verleden, Lucien. Aan het graf van Andrei,

Lees verder…

Artikel door:

Auteurs:

Beoordeling: