Antonio's oog

Antonio's oog

Bijzondere historische roman over de eenwording van Italiƫ en de opkomst van fotografie. Voor liefhebbers van Almudena Grandes.

Antonio Casagrande groeit op in het weeshuis Pammatone in Genua. Hij wordt flink gepest en de kans dat hij door een familie geadopteerd wordt of door een boer als knecht wordt gekozen, is klein. Wie zit er nou te wachten op Antonio, die aan Ć©Ć©n oog blind is?

Maar op zijn twaalfde wordt hij tot zijn verbazing door fotograaf Alessandro Pavia als assistent gekozen. Samen reizen ze door ItaliĆ«, om portretten te maken van Garibaldi-strijders. Als Antonio zijn eerste fotoā€™s mag maken en door de lens naar de geportretteerde kijkt, begint zijn blinde oog te flikkeren en ziet hij hoe die persoon zal gaan sterven. Hoe zal Antonioā€™s leven beĆÆnvloed worden door deze vreemde gave? Op de achtergrond zet ItaliĆ« zijn eerste stappen naar de eenwording van het land.

Informatie

Recensies

12-11-2021

Antonio's oog

Italiƫ in de tweede helft van de 19e eeuw [Recensie] In het weeshuis in Genua worden de vondelingen en de verschoppelingen opgevangen. Antonio weet dat hij nooit gekozen zal worden...


Lees verder...