Mirjam Veenman van Keukengeheim culinaire evenementen heeft een grote voorliefde voor goed, lokaal en eerlijk eten en dat is, als het even kan, uitgangspunt voor wat zij onderneemt. Het schrijven van dit boek was een uitdaging die zij met beide handen heeft aangegrepen. ‘Wat is er leuker dan te schrijven over de Culinair Erfgoed Diners die we met zoveel plezier en toewijding hebben georganiseerd.’ Loes Talens van Hotel Restaurant Bitter en Zoet runt samen met Rik Dortmond (chefkok, tuinman en varkenshoeder) dit hotel restaurant in Veenhuizen, een van de Koloniën van Weldadigheid. Waar Rik zich vooral bezig houdt met mooie gerechten van lokale en regionale producten, vertelt Loes graag de verhalen over de historie van deze bijzondere plek. ‘Voedsel, of eigenlijk het gebrek aan, verbond de 7 Koloniën met elkaar. Wat is het prachtig om de rijke historie letterlijk te proeven in een heerlijk gerecht op je bord.’
Culinair Erfgoed Diner
Informatie
Auteur(s)
Mirjam Veenman, Loes TalensUitgever(s)
Koninklijke van GorcumPublicatiejaar
2019Aantal Pagina's
128ISBN
9789023256663Categorie(ën)
Geschiedenis & Archeologie, Kunst & Cultuur, KookboekenTrefwoord(en)
Historische Schaftlijst, Bedelaarsgesticht Ommeschans, Recepten, Culinaire Geschiedenis, Negentiende Eeuw, Maatschappij Van Weldadigheid, Koloniën van Weldadigheid