Dan niet

Dan niet

Als Johanna net is bevallen van haar eerste kind, een zoon, komt haar moeder op kraambezoek. Dat verloopt onverwacht in een gespannen sfeer, waarna de moeder de deur achter zich dichttrekt, om niet meer terug te keren. Vijftien jaar later wordt de pijn om de breuk Johanna te veel. Ze trekt zich een maand terug op een eiland om – weg van alles en iedereen – te zoeken naar de vraag hoe het zover kon komen. Wat gebeurde er die dag precies? En waarom liep het zo uit de hand?

Een ontroerend, openhartig en meeslepend boek over de zoektocht naar verbinding – met jezelf, je familie en de mensen om je heen – en het verlangen gezien te worden.

‘De urgentie spat ervan af.’ Thomas Verbogt

Margriet Veldhuis is copywriter, redacteur, journalist. Ze studeerde Nederlands in Groningen, is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Amsterdam. Dan Niet is haar eerste roman.

Informatie

Recensies

21-02-2020

Dan niet

Moeder-dochterrelatie op scherp [Recensie] Een vrouw op zoek naar antwoorden op levensvragen legt haar ziel en zaligheid bloot aan het papier met de bedoeling helder te maken wat er zich...


Lees verder...