De betoverende werkelijkheid

De betoverende werkelijkheid

Waaruit bestaan de dingen?

en andere vragen over de wereld om ons heen


Onze betoverende wereld voor 8 tot 80 jaar


De betoverende werkelijkheid legt uit hoe ruimte, tijd, evolutie en veel andere dingen in elkaar zitten, en inspireert daarmee nieuwsgierige lezers van alle leeftijden. Samen met de bekende illustrator Dave McKean (werkte voor de Harry Potter-films) beantwoordt Richard Dawkins talloze vragen. De fantastische tekst en illustraties vertellen het echte verhaal van de wereld om ons heen en nemen ons mee op een reis door de wetenschappelijke werkelijkheid, die ontzagwekkend mooi en betoverend blijkt te zijn.


Tijdens deze wetenschappelijke ontdekkingsreis komen we van alles tegen: regenbogen, onze genetische voorouders, tsunami’s, vallende sterren, planten, dieren en een intrigerende reeks andere personages. Richard Dawkins en Dave McKean hebben een oogverblindende lofzang op onze planeet Aarde geschapen.


‘Niemand anders schrijft zo aanstekelijk enthousiast over wetenschap.’ NRC Handelsblad


‘De gestelde vragen zijn misschien eenvoudig, het beantwoorden daarvan vereist kunst en vakmanschap.’ Trouw


‘Hoe betoverend wil je het hebben?’ Intermediair

Informatie

Recensies

03-08-2020

De betoverende werkelijkheid

Richard Dawkins laat zien hoe fascinerend wetenschap is [Signalering] Vaak is gezegd dat wetenschappelijk onderzoek en empirische kennis de wereld heeft onttoverd. Om te vatten hoe de werkelijkheid – tot...


Lees verder...