De kracht van kunst

De kracht van kunst

Voor wie tot nu toe dacht dat schilderijen bedoeld zijn om mooi te zijn, is De kracht van kunst een eyeopener van formaat. Achteloos voorbij slenteren aan beeldende kunst is verleden tijd voor u!
In acht hoofdstukken behandelt Simon Schama meesterwerken van achtereenvolgens Caravaggio, Bernini, Rembrandt, David, Turner, Van Gogh, Picasso en Rothko. En Schama kijkt niet alleen naar de schilderijen of de beelden, maar ook naar de ontstaansgeschiedenis ervan, wat vaak neerkomt op een mini-biografie van de kunstenaars. NatĂșĂșrlijk ga je anders kijken naar ‘David en Goliath’ van Caravaggio als je weet dat hij het schilderde vlak nadat hij iemand had vermoord, om maar een van de vele spannende voorbeelden te noemen.
‘Als je mensen bij kunst wil betrekken, vormt het leven van de kunstenaar een mooie ingang om het over zijn werk te hebben. Bij elk van de behandelde kunstenaars heb ik geprobeerd hĂ©t moment te vinden waarop het leven van de kunstenaar in zijn eigen werk terecht kwam. DĂĄĂĄr openbaart zich de kracht van kunst,’ aldus Schama.

De kracht van kunst is het begeleidende boek van een veelgeprezen achtdelige BBC-serie Power of Art door Simon Schama (nu op dvd verkrijgbaar).

Informatie

Recensies

06-08-2020

De kracht van de kunst

Mini-biografieĂ«n van kunstenaars [Recensie] De kracht van kunst van hoogleraar (kunst)geschiedenis Simon Schama is een boek dat verscheen als begeleiding van de achtdelige BBC-serie Power of Art. In die serie en dus ook in dit...


Lees verder...