De vergeten soldaat

De vergeten soldaat

De verschrikkingen van het oostfront, gezien door de ogen van een Wehrmachtsoldaat

Guy Sajer, zoon van een Franse vader en een Duitse moeder, is nog geen zestien jaar oud als hij in de zomer van 1942 dienst neemt in de Wehrmacht. Hij wordt meteen naar het Russische front gestuurd, waar zijn dromen van avontuur en militaire glorie al snel vermorzeld worden door de dodelijke realiteit van een totale oorlog: honger, angst, uitputting en meedogenloos geweld. Ver van huis, geteisterd door de bittere kou van de Russische winter, vechten Sajer en zijn kameraden met toenemende vertwijfeling tegen het onstuitbaar oprukkende Rode Leger. Het enige dat nog telt is de wil om te overleven.
Deze nieuwe vertaling is voorzien van een voorwoord van Doris Lessing.

Guy Sajer (1927), pseudoniem van Guy Mourminoux, zoon van een Franse vader en een Duitse moeder, groeide op in de Elzas. Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende hij als buitenlandse dienstplichtige in de Duitse Wehrmacht. Na de oorlog werkte hij onder meer als striptekenaar.

Informatie

Recensies

25-02-2022

De vergeten soldaat

Verhaal dat nog lang in je hoofd blijft rondspoken [Recensie] Ik heb de laatste weken al meermaals verwezen naar De vergeten soldaat. Het heeft mij weken in de ban gehad...


Lees verder...