De zaak aan Highway 62

De zaak aan Highway 62

Een familiesaga, whodunnit en liefdesgeschiedenis in Ć©Ć©n, die op subtiele wijze de problemen van de westerse maatschappij blootlegt.

Finalist National Book Award, Kirkus Prize en Aspen Literary Award. LA Times bestseller en beste boek van het jaar volgens onder meer TIME, Washington Post, The Guardian, Kirkus Reviews

Driss Guerraoui en zijn vrouw zijn in de jaren tachtig van Casablanca naar CaliforniĆ« geĆ«migreerd om daar een beter leven op te bouwen. Wanneer Driss op een late lenteavond een donkere kruising oversteekt in zijn woonplaats, een klein stadje in de Mojavewoestijn, wordt hij geschept door een voorbijrazende auto. Het lijkt een bewuste hit & run. Driss’ volwassen dochter Nora keert terug naar haar familie om die bij te staan. Ze raakt betrokken bij het politieonderzoek en wordt geconfronteerd met geheimen binnen het gezin en met de hypocrisie van de gemeenschap. De zaak aan Highway 62 is een actuele, provocerende en aangrijpende roman over de immigrant als ‘de ander’.

Laila Lalami (Marokko, 1968) is docent aan de Universiteit van Californiƫ, romancier en essayist. La Florida was finalist van de Booker en van de Pulitzer en haar wereldwijze doorbraak. De zaak aan Highway 62 was finalist voor o.a. De National Book Award, de Kirkus Prize en de Aspen Literary Award.

Recensies

01-10-2021

De zaak aan Highway 62

Te vol en tegelijk te mager [Recensie] Laila Lalami is in 1968 geboren in Marokko en heeft in Rabat een universitaire opleiding gevolgd. Ze kreeg de mogelijkheid om verder te...


Lees verder...