Geteld, geteld

Geteld, geteld

Graaf Mikl√≥s B√°nffy kende de wereld van de Hongaarse adel van v√≥√≥r de Eerste Wereldoorlog van binnenuit ‚Äď de politiek en partijen, het protocol en de etiquette, de diplomatie en liefdesaffaires. Deze wereld vormde de inspiratie voor zijn ‚ÄėTranssylvaanse trilogie‚Äô.

In ‚ÄėGeteld, geteld‚Äô speelt het verhaal van de deels op B√°nffy ge√ęnte graaf B√°lint Ab√°dy en zijn eveneens adellijke neef zich af in Hongarije en Transsylvani√ę, tussen eeuwenoude bomen en kastelen, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Ab√°dy wordt de pleitbezorger van een groep Roemeense boeren op een afgelegen landgoed, terwijl zijn neef zijn fortuin aan de goktafel verspilt.

Jachtpartijen op landgoederen, turbulente sc√®nes in het parlement, het luxeleven in Boedapest: de wereld van de jongemannen wordt op authentieke, ironische en liefdevolle wijze bezongen in ‚ÄėGeteld, geteld‚Äô.

Informatie

Recensies

01-05-2020

Geteld, geteld

Intens mooie vertelling over aristocratie, hartstocht en politiek [Recensie] Deel twee, Te licht bevonden, van de Transsylvaanse trilogie is dit jaar (2020)  als 100e titel gepresenteerd in de Schwob-actie. Hoog...


Lees verder...