Heerschappij

Heerschappij

Hoe het christendom het Westen vormde

De Romeinen geloofden dat kruisiging het ergst denkbare lot was. Daarom was het zo’n geschikte straf voor slaven. Dus is het verbazingwekkend dat mensen zijn gaan geloven dat een specifieke gekruisigde, ene Jezus, een god was. Bestsellerauteur Tom Holland onderzoekt in Heerschappij de implicaties van die overtuiging.

Het christendom is het langst voortdurende, invloedrijkste erfgoed van de oude wereld; de opkomst ervan is de belangrijkste ontwikkeling in de westerse geschiedenis. Steeds meer mensen hebben het geloof van hun voorouders verlaten en wijzen alle religies af – toch blijven ze er herkenbare erfgenamen van.

Heerschappij vertelt het verhaal van hoe we zijn geworden wie we zijn, en waarom we denken zoals we denken. Van de Perzische invasie van Griekenland in 480 v.Chr. tot de migratiecrisis in Europa van nu. Waarom was het christendom revolutionair en ontregelend? Waarom zijn in het Westen zoveel denkbeelden nog altijd onafwendbaar christelijk? Concepten als secularisme, liberalisme, wetenschap en homoseksualiteit zijn diep geworteld in een christelijk zaaibed. Van Babylon tot The Beatles, van Sint-Michaël tot #MeToo: Heerschappij toont hoe het christendom de wereld heeft veranderd.

Recensies

12-04-2020

Heerschappij

Christendom doordrenkt ons DNA De westerse samenleving is ten diepste schatplichtig aan het christendom, betoogt Tom Holland in Heerschappij. De Britse historicus schreef “een uniek en overtuigend boek”. [Recensie] Waarom...


Lees verder...
15-03-2020

Heerschappij

Een fantastische meestervertelling over het christendom (al kenden we de inhoud eigenlijk al) De auteur [Recensie] Tom Holland is een Britse historicus die bestsellers schreef over de klassieke Oudheid en...


Lees verder...