Hemelrijk

Hemelrijk

In Hemelrijk vertelt Chris de Stoop het onthutsende verhaal van een zorgcentrum dat, na het bezoek van een sinterklaas, catastrofaal door coronabesmettingen getroffen wordt.

In het hart van de Kempen, op de hei, breekt een helse tijd aan wanneer een zorgcentrum na het bezoek van de goede sint getroffen wordt door corona. De sint, mantelzorger voor zijn oude moeder, wordt als ‘superverspreider’ bestempeld en is een moment lang wereldnieuws.
Honderden verzorgingstehuizen kampten met grote uitbraken, duizenden bejaarden stierven als vliegen, maar dit waargebeurde verhaal van een mantelzorger roept nu indringende vragen op over wat er echt gaande was. Hoe is het als je goed wilt doen maar kwaad aanricht? Wat is de nasleep van schuld en schaamte? Waarom is de ene mens minder mens dan de andere?
Chris de Stoop, zelf jarenlang mantelzorger, met ook een coronadode onder zijn naasten, brengt een ingetogen kroniek van het drama, vermengd met zijn eigen familie-ervaringen. Een persoonlijk, ontroerend portret van binnenuit.

Informatie

Recensies

15-02-2022

Hemelrijk

Ouderenzorg volgens Chris de Stoop Hoe gaan wij met onze ouderen om, vraagt Chris de Stoop zich in zijn nieuwe boek af, waarin hij het verhaal van zijn moeder koppelt...


Lees verder...
08-02-2022

Hemelrijk

Corona in het verzorgingshuis [Recensie] Chris De Stoop reconstrueert in Hemelrijk een ontroerend relaas hoe corona huishield in het Vlaamse Mol en hoe een goedwillende mantelzorger tot zondebok wordt gemaakt....


Lees verder...