Het snoephuis

Het snoephuis

Het is 2010. De succesvolle, maar rusteloze ondernemer Bix Bouton spreekt een professor van Columbia University, die experimenteert met het menselijk geheugen. Tien jaar later geeft Bix’ nieuwe technologische programma Greep op uw onbewuste toegang tot al je herinneringen, die je bovendien met anderen kunt uitwisselen. Het systeem verleidt velen – hoewel niet iedereen. Egan weeft de verregaande gevolgen van het programma door de levens van verschillende personages, wier paden zich meermaals kruisen. In haar spectaculaire verbeeldingswereld bestaan er ‘ tellers’ die menselijke verlangens opsporen en uitpluizen, en ‘ontduikers’, die het collectief bewustzijn ontduiken omdat ze inzien wat de prijs is van ‘een hapje van het snoephuis’.

Jennifer Egan (1962) woont in Brooklyn, New York. Voor Bezoek van de knokploeg ontving ze onder meer de Pulitzer Prize en de National Book Critics Circle Award. Ook haar laatste roman Manhattan Beach werd een internationale bestseller.

Informatie

Recensies

15-04-2022

Het snoephuis

Gewoon omdat ze zo fantastisch goed kan schrijven, vloeiend, spits en grappig [Recensie] “Wacht maar tot onze sociale media vervangen zullen zijn door een collectief bewustzijn,” waarschuwt Jennifer Egan in...


Lees verder...