Het voedselbos

Het voedselbos

De wereld heeft dringend behoefte aan alternatieven voor de gangbare landbouw. Voedselbossen produceren eten door met de natuur mee te werken, in plaats van ertegenin te gaan. Volkskrant-journalist Mac van Dinther liep – als pionier – een jaar lang rond in voedselbos Ketelbroek in Groesbeek om te praten, te kijken en te proeven. Daarvan deed hij verslag in een vierdelige reeks artikelen in de Volkskrant: Herfst, Winter, Lente en Zomer. Die reportages zijn nu gebundeld, aangevuld met een voorwoord, epiloog, recepten, plantenkaders en prachtige foto’s van Henk Wildschut. Mac van Dinther (1958) schrijft al ruim twintig jaar over eten en voedsel in de Volkskrant. Hij publiceerde daar twee boeken over: Ons eten (2011) en Gij zult goed eten (2016). Hij won voor zijn restaurantkritieken de Wina Bornprijs (2000) en het Mes van Johannes (2018).

Informatie

Recensies

16-08-2021

Het voedselbos

Het voedselbos [Recensie] Een jaar lang bezocht Volkskrant-journalist Mac van Dinther wekelijks het voedselbos Ketelbroek in Groesbeek, waar hij van Wouter van Eck leerde hoe een voedselbos werkt, wat er...


Lees verder...
20-07-2020

Het voedselbos

Permacultuur in Groesbeek [Recensie] Volkskrant-journalist Mac van Dinther was naar eigen zeggen nogal sceptisch toen hij inging op de uitnodiging van Wouter van Eck om eens een kijkje te nemen...


Lees verder...