Immuun

Immuun

Afgezien van het menselijk brein is niets zo complex als ons immuunsysteem. Zonder zouden we binnen enkele dagen overlijden. In Immuun neemt Philipp Dettmer ons mee op een fascinerende reis langs de verdedigingslinies van het menselijk lichaam, waar een constante strijd woedt tegen kwaadwillende indringers, waar barriĆØres worden opgeworpen en talloze slachtoffers vallen.

Op toegankelijke wijze laat Dettmer zien hoe virussen te werk gaan, hoe sommige parasieten ons immuunsysteem te slim af zijn en wat er precies gebeurt als je jezelf in je vinger snijdt. Bedreigingen als ontstekingen, bacteriƫn, allergieƫn en ziektes als kanker passeren de revue.

Met hulp van talloze illustraties maakt dit boek inzichtelijk hoe dat complexe en cruciale netwerk functioneert. Immuun is een leerzame maar ook vermakelijke kennismaking met het belangrijkste systeem van het menselijk lichaam.

Informatie

Recensies

28-03-2022

Immuun

“Kankercellen zijn geen vreemde indringers, maar eigen cellen die de foute weg opgegaan zijn” Als prille dertiger werd Philipp Dettmer geveld door kanker. Interessant, dacht hij, en dus ging hij...


Lees verder...