Neem dit lichaam

Neem dit lichaam

In BelgiĆ« is ze niet meer weg te denken uit de wereld van de poĆ«zie, onder andere dankzij haar succesvolle bundel ‘Gods bedrog’ en poĆ«zieavonden in het land onder de naam ‘Fatena’s Poetry Salon’. Met ‘Neem dit lichaam’ zal Fatena Al-Ghorra ook de Nederlandse poĆ«zieliefhebber voor zich winnen.

Voer de Palestijns-Belgische Fatena Al-Ghorra in haar bundel ‘Gods bedrog’ uit 2014 een oorlog met de wereld van de goden en mannen in de buitenwereld, in Neem dit lichaam is sprake van een innerlijke reis, waarbij ze in gevcht is met zichzelf.

Fatena Al-Ghorra is geboren in de Gazastrook. Ze wordt algemeen beschouwd als Ć©Ć©n van de meest beloftevolle Palestijnse dichters. Sinds ze in 2009 op de vlucht sloeg voor Hamas, woont en werkt ze in Antwerpen. De vertellende en handelende ‘ik’ van Al-Ghorra neemt echter geen afstand van de ervaring van diepe pijn en de vervreemding van het Palestijnse individu.

In Gaza werkte ze als radiomaker voor het nieuwsagentschap Wafa. Ze publiceerde vier dichtbundels sinds 2000, waaronder ‘Ellay’ dat in het Spaans werd uitgegeven en ‘Gods bedrog’, in het Italiaans vertaald en later ook in Libanon gepubliceerd. Ze is een graag geziene gast op internationale literatuurfestivals. In 2012 won ze de El Hizjraprijs voor poĆ«zie. Ook is ze de drijvende kracht achter de succesvolle ‘Fatena’s Poetry Salon’.

Informatie

Recensies

29-05-2020

Neem dit lichaam

Krachtig en passievol in meerdere lagen [Recensie] Al-Ghorra werd geboren in 1974 in de Gazastrook, maar in 2009 moest zij vluchten voor Hamas. Ze kwam in Antwerpen terecht waar ze...


Lees verder...