Onderstroom

Onderstroom

Wat had hij dan gedacht? Dat alles hetzelfde zou blijven? Zo dom is hij niet. Of dat het niet erg was wat papa gedaan had? Natuurlijk niet. Dat snapt hij ook wel.

Al weken wacht hij op de ontploffing, dat mama erachter zou komen. Reeds weken piekert hij over hoe dat verder moet. Hij krijgt er de vinger niet achter.

Jonathan doet zijn best zijn ouders te begrijpen. Maar vaak begrijpen die zichzelf niet eens. En dan moet hij zich aanpassen. Wat hij wel weet is dat ze uit elkaar drijven, hoe sterk hij dat ook probeert te voorkomen. Ze zijn vooral met zichzelf bezig, voor hem is geen plaats.

Op een dag vertrekt hij, ze bekijken het maar! Hij is dagen onderweg en ontmoet bijzondere mensen, die misschien vreemd zijn maar wel aandacht voor hem hebben. En zo ontdekt hij uiteindelijk wie hij zelf is.

Johan Bordewijk is natuurkundige en schrijver. Hij heeft jaren gewerkt als projectmanager in de IT. Momenteel richt Johan zich naast het doceren van natuurkunde op de literatuur.

Eerder verscheen van hem onder meer de roman Zielsveel en in 2017 de spannende roman Vals.

Informatie

Recensies

05-06-2020

Onderstroom

Groot worden, het valt niet mee “Was hij maar groter, dan begreep hij het beter. (…) Grote mensen denken dat kinderen niets begrijpen, maar Jonathan begrijpt het heel goed. Het...


Lees verder...