Pardiz

Pardiz

Perzisch eten is al eeuwen beroemd – een centraal onderdeel van een grootse culturele traditie van buitengewone gebouwen, prachtige tuinen en prachtige tapijten. Met zijn gedeelde schotels, subtiele smaken en de nadruk op verse ingrediĆ«nten, zit hij boordevol verrassingen en ervaringen en is hij uitermate geschikt voor de manier waarop we tegenwoordig leven. Manuela Darling-Gansser bracht de eerste negen jaar van haar leven door in een huis in een paradijselijke tuin in Teheran. Omringd door een hoge muur en gevuld met bloeiende planten, fruitbomen, volle watertanks en een eclectische verzameling gezelschapsdieren, was deze tuin haar droomwereld. Het afgelopen jaar bezocht ze Iran opnieuw om haar verleden te verkennen en zich opnieuw te verdiepen in de vele culinaire geheimen van dit veelzijdige en kleurrijke en de vele geneugten van het Perzische eten. Pardiz is gevuld met haar herinneringen, familiefoto’s uit haar jeugd in Iran in de jaren vijftig en verhalen over het leven zoals ze het vandaag terugvond en met haar favoriete gerechten en ingrediĆ«nten. Het is een rijk en veelzijdig verhaal geworden met vele inspirerende recepten. Een werkelijk schitterend boek over het leven, de cultuur en de keuken van PerziĆ«! Manuela Darling-Gansser werd geboren in Lugano, Zwitserland, en bracht de eerste 9 jaar van haar jeugd door in Iran voordat ze terugkeerde naar school in ZĆ¼rich. Ze is een verstokte reiziger en een scherpe taalkundige, Haar leven lang is ze al een gepassioneerde kok. Haar succesvolle culinaire reisboeken omvatten onder meer ā€˜Onder de Olijfboomā€™, Herfst in Piemonte, Winter in de Alpen en Lente in SiciliĆ«. Ze woont met haar familie in Sydney, AustraliĆ«.

Informatie

Recensies

17-04-2021

Pardiz

De culinaire geschiedenis van Perziƫ [Recensie] Reizen doe ik heel graag. Maar dan wel op papier. Laat mij maar thuis met een boek. Ik reis wel in mijn hoofd. Dan...


Lees verder...