Psyche en Fidessa

Psyche en Fidessa

Deze ge√Įllustreerde heruitgave van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus bevat 76 tekeningen van B. Reith (1894-1974). De prenten passen in de Art Nouveau van rond de eeuwwisseling.

Deze editie van de sprookjes Psyche en Fidessa van Louis Couperus is volledig ge√Įllustreerd met tekeningen van B. Reith (1894-1974). In 1927 verscheen de beroemde editie van Psyche met een selectie van zijn tekeningen. Minder bekend is dat hij ook voor Fidessa illustraties maakte. Deze tekeningen zijn in het bezit van het Rijksprentenkabinet in Amsterdam. Ook de illustraties voor Psyche die niet zijn gebruikt worden daar bewaard. In 2014 verscheen dan eindelijk een integrale uitgave met √°lle beschikbare ‘sprookjestekeningen’, illustraties die Couperus zelf ‘bizonder mooi’ vond. Deze heruitgave (in kleiner formaat) bevat √©√©n extra tekening, in totaal 76 illustraties. De tekeningen zijn allemaal gemaakt in Oostindische inkt, behalve √©√©n aquarel. De prenten passen in de Jugendstil of Art Nouveau van rond de eeuwwisseling. Kortom, een zeer bijzondere Couperus-uitgave.

Informatie

Recensies

06-07-2021

Psyche en Fidessa

O, hoe schroeide haar ziel! [Recensie] In 1898 en 1899 verschenen twee sprookjes van Louis Couperus (1863-1923): Psyche en Fidessa. Beide verhalen over jonge meisjes, hun verliefdheid en het verlies van hun onschuld.  In¬†Psyche¬†gaat...


Lees verder...