Rock 'n Roll junkie

Rock 'n Roll junkie

‘Het verschijnsel Brood’, zo noemde Herman Brood, Nederlands enige rock-‘n-rollster, zichzelf. Jan Eilander belicht ‘het verschijnsel’ – dit najaar in de film Wild Romance gespeeld door Dani Boissevain, met Karina Smulders als Nina Hagen -aan de hand van talloze interviews met mensen uit Broods naaste omgeving: met vriend en vijand, profiteurs en slachtoffers. Met de mannen van The Moans, Broods eerste band. Met de legendarische Cuby & the Blizzards. Met zijn moeder. Met zijn ‘coach’, die hem uit de goot hielp, en hield. Met de muzikanten die zich’s ochtends nog Wild Romance mochten noemen, en die ’s middags werden gedumpt.
Rock ’n Roll Junkie vertelt het meeslepende verhaal van een charismatische, door pep en alcohol gedreven man, die op woensdag 11 juli 2001 een einde aan zijn leven maakte. Jan Eilander schreef een indringend portret van de grootste rocker die Nederland heeft gekend en die de vaderlandse muziekscene voor altijd veranderde.
Jan Eilander is journalist en scenarioschrijver.

Informatie

Recensies

01-04-2021

Rock 'n Roll junkie

Vuurwerk versus verlegenheid [Recensie] Op 11 juli 2021 is het tien jaar terug dat Herman Brood overleed. Een goed moment om Rock ’n Roll Junkie uit de kast te pakken van Jan Eilander....


Lees verder...