Vanuit hier zie je alles

Vanuit hier zie je alles

Wanneer Selma over een okapi droomt, weet iedereen in het dorp hoe laat het is: binnen 24 uur zal er iemand sterven. Halsoverkop worden hartenwensen uitgesproken en geheimen opgebiecht. Maar er valt niet te ontkomen aan het lot: de beste vriend van Selma’s kleindochter Louise verongelukt op dramatische wijze. Jaren later wordt Louise verliefd op Frederik, een boeddhistische monnik die in Japan woont. Hun relatie beperkt zich tot het schrijven van brieven, maar als Selma sterft, staat hij weer voor haar neus.
Met veel gevoel zet Mariana Leky een onvergetelijke liefde neer. De kleurrijke dorpsbewoners met hun gewoontes en hun (on)hebbelijkheden scheppen in Vanuit hier zie je alles een wereld waarvan je maar heel moeilijk afscheid kunt nemen.

Mariana Leky studeerde boekwetenschap en cultuurjournalistiek. Bij DuMont Verlag verschenen eerder twee verhalenbundels en twee romans van haar hand. Vanuit hier zie je alles is haar grote doorbraak in Duitsland en haar eerste boek in Nederlandse vertaling.

Informatie

Recensies

25-02-2022

Vanuit hier zie je alles

Bijzonder verhaal [Recensie] Als Selma over een okapi heeft gedroomd, dan zal er die dag iemand sterven. Dat is al een paar keer eerder gebeurd, dus er moet een verband...


Lees verder...