Verdermeer

Verdermeer

Verdermeer van Tahereh Mafi is iets hĂ©Ă©l anders dan de Touching Juliette-trilogie: een sprookje! En wat voor een. Fans van Mafi’s betoverende schrijfstijl kunnen hun hart ophalen.

Het is drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem te vinden maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms recht(s) is, maar soms ook heel erg krom. Haar enige gezelschap is de leugenachtige pestkop Olivier, maar of Alice iets aan hem heeft in het land waar toch al niets is wat het lijkt, is de vraag. Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven – maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.


‘Tahereh Mafi heeft een unieke, magische wereld gecreĂ«erd met een dynamische hoofdpersoon die op avontuur gaat. Tahereh schrijft zo verschrikkelijk mooi; haar zinnen zijn poĂ«tisch en betekenisvol en dragen bij aan de sfeer in Verdermeer. Lees en laat je betoveren!’ – Lemniscaatkrant

Informatie

Recensies

22-08-2020

Verdermeer

Een mooi sprookje [Recensie] Alice is een bijzonder meisje in Ferenwoud. Alle bewoners zijn magisch en zitten vol kleur, maar Alice is helemaal wit en heeft nauwelijks pigment in haar...


Lees verder...