Verdraaide tijd

Verdraaide tijd

Warschau, 1962. Als Konradius op een dag thuiskomt van zijn werk in de bibliotheek, spreekt een jonge vrouw hem aan in het trappenhuis en overhandigt hem een brief. Ze lijkt sprekend op de mooie Malgorzata uit het verzet tegen de Duitse bezetting, maar hoe kan ze in twintig jaar niet ouder geworden zijn? Stukje bij beetje ontrafelt Konradius het verleden en komen herinneringen boven. Hoe hij een geheime opdracht van haar kreeg, hoe hij die uitvoerde en hoe fataal het met de verzetsgroep afliep. Werden ze verraden, of was het zijn schuld? Geeft zij hem nu misschien een nieuwe kans?
Verdraaide tijd leest als een spannende zoektocht naar gebeurtenissen uit het verleden en tegelijk als een reis door het geheugen. Want waar houdt het geheugen op en waar beginnen zelfbedrog, droom en verbeelding?

W┼éodimierz Odojewski (Polen, 1930-2016) schreef talrijke romans, verhalen, theaterstukken en gedichten. Hij ontving veel literaire prijzen. In 1971 emigreerde hij naar Parijs, vervolgens naar M├╝nchen, om in 1989 terug te keren naar Polen.Een zomer in Veneti├ź werd lovend ontvangen in Nederland.

Informatie

Recensies

14-01-2022

Verdraaide tijd

Herinneringen, maar kloppen die wel? [Recensie] In 2019 verscheen de Nederlandse vertaling van Een zomer in Veneti├ź van W┼éodzimierz Odojewski (1930-2016). Het was de eerste kennismaking met deze in Polen...


Lees verder...