¬°Viva Cuba!

¬°Viva Cuba!

¬°Viva Cuba! Een nieuwe tijd is aangebroken. Voor het eerst staat er geen Castro meer aan het roer. Een illustere onbekende, die niet eens meevocht in de Cubaanse revolutie van 1959, heeft de macht overgenomen. Wat hebben de Castro’s na 60 jaar nagelaten? En hoe is het eiland er nu aan toe?
Dirk Tieleman en Lut Baten volgen het spoor van de revolutie en praten met Cubanen van allerlei slag en leeftijd. De idee√ęn van Fidel Castro worden levendig gehouden in het straatbeeld, maar de revolutie is voor velen al lang geschiedenis. Wie kan, verdient zijn brood in een nieuwe economie die vooral draait rond toerisme. Zij vormen een nieuwe klasse in een klasseloze samenleving. De jongeren willen vrij zijn in denken en doen. Anderen zoeken hun heil in het buitenland. Maar allen dragen ze het eiland in hun hart: ¬°Viva Cuba!

Informatie

Recensies

04-04-2020

¬°Viva Cuba!

Reisverslag over hedendaags Cuba [Recensie] Cuba was en is nog steeds een eigenzinnig eiland dat haar eigen koers wil varen ondanks de jarenlang durende ‚Äúbloqueo‚ÄĚ, of het Amerikaanse economisch embargo...


Lees verder...