Werkboek

Werkboek

Het beste van Jana Beranov√° verzameld, inclusief dvd
Werkboek bevat het beste werk van Jana Beranov√° in een verrassende samenstelling waarin oude en recente gedichten nieuwe verbanden aangaan. Ook de gedichten die ze als stadsdichter van Rotterdam schreef krijgen daarin een eigen plek. Haar po√ęzie kenmerkt zich door het zintuiglijke, de gedichten zijn beeldend en meeslepend. Werkboek leest als een boek.
De dvd Aan je lippen een trompet bevat negen gedichten, voorgedragen door de auteur met trompetspel van Eric Vloeimans. De animaties zijn van Sybren Kuiper.

Jana Beranov√° schrijft po√ęzie en proza. Ook maakte ze naam als vertaalster van de romans van Milan Kundera en veel Tsjechische dichters, zoals Miroslav Holub. Terugkerende thema¬ís in haar werk zijn het breekbare en de maatschappij. Naast de bomen en de bloemen, die we gelukkig ook hebben. Ze werkt graag samen met beeldend kunstenaars en musici. In 2008 ontving ze de Erasmusspeld voor haar inzet voor de letteren in Rotterdam, en van januari 2009 tot januari 2011 was ze stadsdichter van de havenstad.

Informatie

Recensies

18-03-2022

Werkboek

Literatuur is niet neutraal [Column] Ze woont in een huis uit 1898 en zelf is ze inmiddels ook al 89. Meer dan veertig jaar woont ze er inmiddels en al...


Lees verder...