"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

XIII Gent

Nergens eet je vernieuwender dan in Gent. De stad boomt op gastronomisch niveau en vrijwel elke maand komen er nieuwe zaken of foodconcepten bij. Maar wie zijn nu de absolute topchefs en culinaire trendsetters van dit moment? Hoe komt het dat Gent zo’n aantrekkingskracht op hen uitoefent? Welke eet- en drinkplekjes raden zij aan?

XIII Gent neemt je mee in het leven van dertien kleurrijke topchefs uit Gent. Ze laten je proeven van hun unieke kookkunst en eigenzinnige stijl, maar delen ook hun favoriete bezigheden, hun grote voorbeelden en hun vurigste passies.

Met bijna 40 recepten en 13 lijstjes met dé adressen, producten en iconen van de stad is dit rock-‘n-roll kookboek een onmisbare culinaire gids voor je volgende uitstap in Gent.

Kobe Desramaults | Chambre Séparée
Olly Ceulenaere | Publiek
Gilles Bogaert | Taxi’s & Upper
Anthony Snoeck | Volta
Tom Van Lysebettens | Cochon de Luxe
Marcelo Ballardin | Oak
Thomas De Muynck | Karel de Stoute
Kim Devisschere | Roots
Lore Moerman | Bodo
Matthias Devos | Vos
Jason Blanckaert | Aroy Aroy
Michaël Vrijmoed | Vrijmoed
Vilhjalmur Sigurdarson | Souvenir 2.0

Culinair recensent en food-writer Femke Vandevelde weet als geen ander de favoriete locaties, anekdotes en geheimen van chef-koks te achterhalen. Samen met foodfotograaf Pieter D’Hoop en zijn prachtige receptfoto’s onthult ze het kloppend hart van de Gentse gastronomie.

Informatie

Recensies