XYZebra

XYZebra

De wonderbaarlijke, opmerkelijke en bizarre activiteiten van dieren hebben altijd onze verbeelding gewekt en niemand heeft die fascinatie beter onderzocht of verklaard dan Jeffrey Masson, best-sellerauteur van het baanbrekende Dogs Never Lie About Love en When Elephants Weep. Masson heeft van zijn oprechte passie voor onze twee- en viervoetige, ongewervelde, van flippers of vinnen voorziene vrienden zijn levensvervulling gemaakt en dat bezorgde hem de reputatie een van de meest prikkelende autoriteiten op het gebied van diergedrag te zijn. In dit hartveroverende boek waarin hij honderd van zijn favoriete dieren beschrijft, maakt Masson ons deelgenoot van zijn enorme kennis. Steunend op de ervaring en het uitvoerige onderzoek van deze innemende expert biedt XYZebra fascinerende feiten, kleurrijke anekdotes en verrassende informatie over bekende dieren (otters, kolibries, kangoeroes) en minder bekende maar even fascinerende soorten (bonobo’s, kakapo’s en wombats). Een greep uit de opzienbarende inhoud leert dat: 

•gordeldieren de enige zoogdieren zijn die genetisch identieke vierlingen baren
•kikkers maanden achtereen kunnen paren
•koala’s misschien wel zulke kleine hersens hebben omdat ze twintig uur per dag slapen
•een pasgeboren kangoeroe niet groter is dan een boontje
•kreeften honderd jaar oud kunnen worden als ze daar de kans voor krijgen
•de lamantijn een van de meest zachtaardige en ongevaarlijke dieren is.

Niemand begrijpt de finesses en eigenaardigheden van het gedrag van dieren zo goed als Masson en niemand weet er zo meeslepend over te schrijven. Daarbij komen dan nog de schitterende foto’s. XYZebra is een onweerstaanbaar en informatief boek dat voor altijd onze kijk op onze mededieren zal veranderen. 

Jeffrey Moussaief Masson was een vooraanstaand sanskritist, werd vervolgens psychoanalyticus en directeur van de Sigmund Freud Archieven, wendde zich van de psychologie van Freud af en werd succesvol als een hoogst origineel non-fictieschrijver. Hij heeft meer dan een dozijn boeken op zijn naam staan, waaronder de bestsellers Dogs Never Lie About Love, en When Elephants Weep (Wanneer olifanten huilen) en The Nine Emotional Lives of Cats (De negen emotionele levens van katten).

Informatie

Recensies

02-11-2020

XYZebra

Over de favoriete dieren van Jeffrey Masson [Recensie] Wist je dat de paringsdaad van twee kikkers weken kan duren? Wist je dat schildpadden na jaren terugkeren naar het strand waar...


Lees verder...