De muur van Hadrianus

De muur van Hadrianus

Gids voor een wandeling langs de Schotse grens

Op de plek waar het Britse hoofdeiland heel smal is, de grens tussen Wales en Schotland, daar kun je nog overal de resten zien van de (vrij lage) muur die daar in de Romeinse tijd is gebouwd. De muur van Hadrianus noemen we hem tegenwoordig, naar de keizer die Engeland bezocht.

Lees verder...

Romeinse legioenen Bert Overbeek

Romeinse legioenen Bert Overbeek

Standaardwerk over ’s werelds beste oorlogsmachine

[Signalering] Adrian Goldsworthy is een van de beste kenners van de geschiedenis van het Romeinse leger. In dit boek, dat oorspronkelijk in 2003 is verschenen, geeft hij een overzicht van die geschiedenis. Hij schetst de ontwikkeling van het Romeinse leger vanaf de 3de eeuw v.Chr. tot in de late Oudheid. Daarbij beschrijft hij niet alleen de organisatie,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Augustus

Augustus

Van revolutionair tot keizer van Rome

[Signalering] Goldsworthy wil Augustus’ levensverhaal schrijven “alsof het de biografie van een moderne staatsman betrof.” Daartoe ontbreken echter de noodzakelijke primaire bronnen. In deze chronologisch geordende levensbeschrijving laat hij zien wat we weten en vooral niét weten over de eerste keizer van Rome en zet een aantal duidelijke accenten. Zo relativeert hij de gangbare tegenstelling tussen Augustus en Julius Caesar.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld