Ik bestaat uit twee letters

Ik bestaat uit twee letters

Een compromisloos dagboek

[Recensie] Als een achtbaan, zo voelt het als je begint te lezen in het dagboek van Dautzenberg. Hier gaat een schrijver met een rotvaart uit de startblokken: “Ha, ik ga mijn dagboek publiceren, wow, maak me gek, ik ga los met alles wat ik heb.” Dat doet hij dan ook, met als gevolg een letterberg van Bijbelse proporties.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Wie zoet is

Wie zoet is

Op schoot bij A.H.J.Dautzenberg

Schrijvers als A.H.J. Dautzenberg zijn schaars. Waar veel auteurs vandaag de dag op safe lijken te spelen in onderwerpkeuze, vertelperspectief, stilistiek of compositie, daar zoekt Dautzenberg  de ‘rafelranden van de moraal’ op. Zijn vastberaden en stevig gegronde maatschappelijk engagement, in combinatie met zijn experimenteerdrift op vormelijk niveau, onthullen de diepgewortelde ambities die aan zijn tiende boek Wie zoet is ten grondslag liggen.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

En dan komen de foto’s

En dan komen de foto’s

Pesterig engagement van een briljant verteller

Het titelverhaal van En dan komen de foto’s, de laatste verhalenbundel van A.H.J. Dautzenberg, is meteen ook het kortste. ‘“Zo te zien een toffe vakantie.’ / ‘Elke dag 30 C!’ / ‘En het eten?’ ‘Héérlijk.’” Het is een flard van een gesprek dat iedereen wel eens gevoerd heeft bij het zien van een reeks inwisselbare vakantiefoto’s.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Extra Tijd

Extra Tijd

Indianen huilen niet

Gustaaf, de vader van dichter Marcel Meulenberg, ligt op sterven. In de roman Extra Tijdvertelt A.H.J. Dautzenberg (1967) hoe Marcel probeert dit voor zichzelf en zijn familie draaglijk te houden. Veel om op terug te vallen heeft hij daarbij niet: zijn vader is een gesloten man die alleen belangstelling heeft voor voetbalclub Roda JC en voor Duits nagesynchroniseerde westerns.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: