Berichten uit het feniksnest: Eindtijd of wedergeboorte

Berichten uit het feniksnest: Eindtijd of wedergeboorte

Eindtijd als zoveelste excuus voor communisme

[Recensie] Het einde is nabij! De beschaving, de mens en/of de wereld staan aan de rand van de afgrond en als we niet snel iets doen, gaan we er allemaal aan. Althans, dat is wat onheilsprofeten nu al enkele millennia beweren – met wisselend succes. Scheikundige, filosoof en schrijver André Klukhuhn onderwerpt het ondergangsdenken aan nader onderzoek in zijn Berichten uit het feniksnest en voegt daar zijn eigen apocalyptische visie aan toe –

Lees verder...

Licht

Licht

De Nederlandse Republiek als bakermat van de Verlichting

[Signalering] De Verlichting ontstond in de Nederlandse Gouden Eeuw. André Klukhuhn echoot daarmee Jonathan Israels ideeën over de zogenaamde radicale Verlichting vanuit Holland (Spinoza, Bekker, Koerbagh en anderen) die het westerse denken radicaal veranderde. Klukhuhn blijft echter niet bij de filosofie, maar breidt zijn verhaal uit tot de wetenschappen en de kunsten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De trip naar het morgenland

De trip naar het morgenland

Magische sferen in verval

Scheikundige en filosoof André Klukhuhn, bekend van gedegen – en lijvige – studies naar de relatie tussen wetenschap, filosofie, kunst en godsdienst, debuteerde dit jaar als fictieschrijver met De trip naar het morgenland. Titel en inhoud verwijzen ondubbelzinnig naar de roman van Herman Hesse, die een ‘reis naar het morgenland’ omschrijft als een  – ogenschijnlijk zinloze  – zoektocht naar jezelf.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: