Fado Alexandrino

Fado Alexandrino

Fraai, meerstemmig muziekstuk met schrille uithalen

[Blog] Het winnen van de Nobelprijs voor de literatuur, verklaarde de Peruaanse schrijver Mario Vargas Llosa een paar jaar geleden in een interview, was natuurlijk leuk en aardig, maar het verbleekte wat hem betreft bij de eer om zijn werk uitgegeven te zien in de prestigieuze Bibliothèque de la  Pléiade van de Parijse uitgeverij Gallimard.

Lees verder...

Voor wie in het donker op mij wacht

Voor wie in het donker op mij wacht

Verbeeldingskracht in een aftakelend brein

Sommige schrijvers lees je vanaf hun eerste roman, terwijl anderen pas in je aandachtsveld komen bij wat misschien hun laatste werk gaat zijn. António Lobo Antunes (1942) schreef een omvangrijk oeuvre bij elkaar waaraan in 2016 het, nu in het Nederlands vertaalde, Voor wie in het donker op mij wacht werd toegevoegd.

Lees verder...

Als een brandend huis

Als een brandend huis

Plotseling opwellend, intens medeleven

[Recensie] Antonio Lobo Antunes (Lissabon, 1 september 1942) is niet alleen de grand old man van de Portugese literatuur, hij is er ook de ouwe taaie van. Bejaard en door ziekte gesloopt, liet de schrijver in 2013 weten definitief met schrijven gestopt te zijn. Maar nu, een jaar later, ligt er toch weer een nieuwe roman in de Portugese boekwinkels – en ook al in de Nederlandse,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: