Nee

Nee

Een wrange kijk op de lente

Nee. Je voelt de donkere wolk al hangen als je naar de titel kijkt. Er bestaat geen geschikter woord om de lezer bij voorbaat te ontmoedigen, al strookt het wel perfect met het onmiskenbaar negatieve wereldbeeld dat veelkunstenaar Armando in zijn nieuwste boek tentoonspreidt. Geen lichtpuntje is er in te bekennen.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Het wel en wee

Het wel en wee

Melancholische mijmeringen

De Nederlandse all-round kunstenaar Armando (1929) heeft met Het wel en wee, een bundeling van 86 teksten, nog eens zijn melancholische mijmeringen over de mens en de maatschappij op papier gezet. Al eerder schreef hij een bundel met extra korte verhaaltjes, De haperende schepping (2003), waar thema’s als de dood, oorlogsgeweld en machteloosheid weemoedig en met een zekere gelatenheid beschreven werden,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling:

Gedoe

Gedoe

Ongericht talent

Het is weinig ouwe rotten in het schrijversvak gegeven op hoge leeftijd nog iets te scheppen dat de moeite werkelijk waard is. De dezer dagen veelbesproken Günter Grass is de uitzondering die de regel bevestigt. Het gros gaat verder met een kunstje dat ooit belangrijk was maar inmiddels urgentie mist. De Kezen Fens, Henken Hofland en Jannen Blokker dezer wereld krijgen met de bundel Gedoe gezelschap van Armando.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: