Argentijnse avonden

Argentijnse avonden

Onbekende geschiedenis van de Nederlandse kolonie in Argentinië

[Recensie] Carolijn Visser won in 2013 de VPRO Bob den Uyl Prijs met haar boek Argentijnse avonden. Dat is de prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek uit het voorgaande afgelopen kalenderjaar. Er is een bedrag van 7500 euro aan verbonden. De jury, die bestond uit voormalig politicus Job Cohen (voorzitter),

Lees verder...

Selma

Selma

Mao versus knusheid

Vorige week won Carolijn Visser met haar boek Selma, Aan Hitler ontsnapt. Gevangene van Mao,  de Libris Geschiedenisprijs. De Leesclub van Alles publiceerde al de recensie uit Wordt Vervolgd. Hier ook de recensie van Jos Palm uit NRC Handelsblad.

[Recensie] Ik moet het maar gewoon bekennen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Selma

Selma

Nederlands slachtoffer van Mao

[Recensie] De dood van één mens is een tragedie, de dood van miljoenen is statistiek, zo luidt een uitspraak die vaak ten onrechte wordt toegeschreven aan Stalin (de werkelijke bedenker was de Duitse schrijver Kurt Tucholsky). De miljoenen doden die Stalin zelf op zijn geweten had, de Holocaust, de grote hongersnood onder Mao: ze gaan vaak pas écht voor ons leven door het verhaal van één van de slachtoffers.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Een tuin in de tropen

Een tuin in de tropen

Opgestaan is plaats vergaan

In de vijfde klas van de middelbare school had ik een hele leuke lerares Engels. Behalve leuk, was ze ook een Harry Potterfan van het eerste uur. Toen de boeken ook in Nederland een daverend succes begonnen te worden vroeg ik haar dan ook een keer of ze dat niet hartstikke leuk vond. Dat ‘haar’ Harry Potter nu ook van honderdduizenden Nederlanders de waardering kreeg die zij altijd al had voor de tovenaarsleerling.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: