We hadden liefde, we hadden wapens

We hadden liefde, we hadden wapens

De wederwaardigheden in het gezin van een activist

[Recensie] Als je houdt van historische romans die naar de actualiteit verwijzen kan ik Christine Otten’s roman We hadden liefde, we hadden wapens aanbevelen. Het boek gaat over de zwarte verzetsstrijder Robert F. Williams, zijn vrouw Mabel en zoon John. Otten heeft Mabel in 2008 ontmoet toen ze voor NRC Handelsblad een reportage maakte over Barack Obama als presidentskandidaat.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Als ik naar jou kijk

Als ik naar jou kijk

Sfeervolle reportages en portretten schetsen een indringen beeld van de Afro-Amerikaanse gemeenschap

[Recensie] Het thema van de rassendiscriminatie en het leven en welzijn van de zwarte gemeenschap, ligt de Nederlandse schrijfster Christien Otten na aan het hart. Dit onderwerp kwam al naar voren in de bijzondere en zeer geslaagde roman De laatste dichters uit 2004 over de Amerikaanse groep van zwarte muzikanten en dichters die al sinds het eind van de jaren 60 actief zijn.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Rafaël

Rafaël

Matige uitwerking van een boeiend thema

Rafaël, het nieuwste boek van Christine Otten, vertelt het waargebeurde verhaal van de Brabantse Winny en haar Tunesische echtgenoot Nizar. Als Winny naar Nederland wil om te bevallen van hun eerste kind, kan hij niet mee. Doordat begin 2011 de Jasmijnrevolutie is uitgebroken, sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika.

Lees verder...

Om adem te kunnen halen

Om adem te kunnen halen

Vader, dochter, en het ongemak

Ik las een interessant boek, dat me raakte. Christine Ottens memoir in romanvorm Om adem te kunnen halen is een ontroerend, treffend boek over de relatie tussen een vader en een dochter. Het is ook een niet altijd even geslaagde journalistieke zoektocht naar de wortels van die vader. En het is een uitstekend voorbeeld van hoe herkenning en identificatie kan werken zonder oppervlakkig en sentimenteel te worden.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

In wonderland

In wonderland

Pijnlijke herinnering keert net zo hard terug

In 1994 worden Christine Otten en haar echtgenoot Hans Krikke om vijf uur ’s ochtends van hun bed gelicht door een arrestatieteam. Zonder opgaaf van redenen doorzoekt het team het huis en nemen ze, naast allerlei persoonlijke eigendommen, de journalist Krikke mee wegens verdenking van betrokkenheid bij de terreurbeweging RaRa. Na zes dagen wordt hij bij gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: