Geest

Geest

Het internet is niet het echte leven

[Recensie] Na een paar dagen in Schotland zonder wifi krijgt Jochem letterlijk een cold turkey. Hij slaapt slecht, heeft koorts- en driftaanvallen en is nauwelijks nog te hanteren voor zijn ouders. Die zijn schuldig, ze hebben hem ontvoerd naar een plek waar hij niet kan appen, gamen of Pokémon spelen. In Amsterdam bestond zijn wereld en die van zijn vriendengroep uit de mobiele telefoon en hun computer.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Het leven achter de dingen

Het leven achter de dingen

De zoektocht die het leven is

[Recensie] Een jongen klimt een heuvel op. Hij verwacht iets te zien. Zonder dat hij enig idee heeft waarom. Kinderen doen dat, volgens Daan Remmerts de Vries in Het leven achter de dingen. “En juist die verwachting maakt alles groter”. Er  is de zekerheid dat er een leven is achter alle dingen die er te voelen,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

Zo zal ik bij je zijn

Zo zal ik bij je zijn

Tussen lust en ergernis

Sommige boeken veroveren snel je sympathie. Ik geef me (voorlopig) gewonnen als ik kort na het begin de volgende zinnen lees: ‘Lawaai is de grote vloek van de tijd waarin ik leef. Niets kan je zo’n onveilig gevoel bezorgen als de herrie van anderen.’ Waarna de verteller ons enkele oorverdovende belevenissen vertelt over buren die denken dat hun smartlappen en hardrock anderen in dezelfde mate boeien als henzelf.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling: