Bakvis

Bakvis

Geen luchtig leesvoer

[Recensie] Veel lezers kunnen zo een rijtje boeken opnoemen die ze in hun jeugd en op latere leeftijd lazen en die diepe indruk gemaakt hebben. Vooral de boeken die je als kind leest, blijven je vaak je leven lang bij. En zelfs een kinderboek herlezen als je eenmaal volwassen bent, komt veel mensen bekend voor. 

Lees verder...

Elf

Elf

INFO;
door Marleen Louter, 22 januari 2010
interview met Daniël Rovers

INTERVIEW;

Het is een magisch moment in een schrijversleven. Wat begon als een idee, heeft vorm gekregen in taal. Die taal is nu een boek geworden, en de schrijver ervan auteur. Ik ben erbij wanneer Daniël Rovers (1975) ten huize van Uitgeverij Wereldbibliotheek het eerste exemplaar krijgt uitgereikt van zijn debuutroman Elf,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Elf

Elf

De prachtige details van een ontbrekende vriendschap

Dit is een portret. Van Willy, van Leen, Loza, Mehrdad, Jette, Antoon, Emese, Mauro, Tessel, Olivier, van Daan. Van een generatie van twintigers, dertigers, veertigers, verloren in plezier of illusies. Van Brussel. Van intimiteit en taal. Elf, het debuut van essayist en literatuurwetenschapper Daniël Rovers, is een wondermooi tableau-vivant met kleurrijke details en één hiaat – dat de personages verbindt.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: