Mars Didactief

Mars Didactief

Drie pond denkend vlees

[Recensie] Het succes van de Wetenschapsquiz Junior maakt duidelijk dat weetjes en fundamentele vragen aan kinderen goed besteed zijn. Geen wonder dat wetenschap steeds vaker opduikt in non-fictie voor kinderen. Onlangs verschenen titels over Mars, filosofie en kunstmatige intelligentie.

Wetenschap populariseren is een vak. En schrijven voor kinderen is een vak. Dat die twee niet per se samen hoeven te vallen,

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Deining in de ruimtetijd

Deining in de ruimtetijd

Het complete en fascinerende verhaal van zwaartekrachtgolven

De astronomische ontdekkingen aan de hand van zwaartekrachtgolven buitelden recentelijk over elkaar heen. Schrijver en wetenschapsjournalist Govert Schilling beschrijft in zijn Deining in de ruimtetijd het hele verhaal, vanaf de voorspelling van Albert Einstein, totdat we voor het eerst zwarte gaten hoorden samensmelten.

[Recensie] “De sterren staan niet waar ze lijken te staan.

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Einsteins gelijk

Einsteins gelijk

Compact boekje over zwaartekrachtsgolven

[Recensie] Govert Schilling bracht deze week het vierde boekje in zijn ABC-reeks uit, waarin hij dit keer beknopt uitlegt waarom iedereen zo opgewonden is over de zwaartekrachtsgolven.

Govert Schilling lijkt soms alomtegenwoordig. De astronomie- en ruimtevaartjournalist bouwt met populair-wetenschappelijke artikelen, televisie-optredens en boeken gestaag aan zijn merk. Dat is niet erg,

Lees verder...

Recensie door:

Beoordeling: