Mediterraneo

Mediterraneo

Op zoek naar de verloren maaltijd

[Recensie] “Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen” is de ondertitel van dit boek. Dat klopt, maar ook weer niet. Vooralsnog heeft de argeloze lezer alleen houvast aan de uitleg op de achterflap: “…schrijft Meerman met Mediterraneo een nieuw culinair standaardwerk, waarin hij als eerste de voornaamste eetculturen van Europa, Afrika en Azië met elkaar in verband durft te brengen.”

Op reis dus,

Lees verder...

Mediterraneo

Mediterraneo

Een culinaire reisgids voor de mediterrane middeleeuwen

[Recensie] Jacques Meerman schreef eerder twee opvallende boeken over de Nederlandse keuken, namelijk Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en Kleine geschiedenis van de hutspot. Daarbij had deze schrijver en vertaler op het gebied van gastronomische onderwerpen, zich voor mij geprofileerd als iemand die houdt van de Hollandse pot.

Lees verder...

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Scharrelsaus voor schelpdieren

Ellen Mookhoek laat zich inspireren door wat onze voorouders aten en wat ze in de natuur kan vinden. Ditmaal scharrelt ze een saus voor schelpdieren bij elkaar.

Recent verscheen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman. Bij de presentatie van dit boek was een proeverij georganiseerd en daarvoor leverde ik wilde paddestoelen en de kruiden voor onderstaand recept.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: