Lied van de tijd

Lied van de tijd

Op zoek naar Doggerland

[Recensie] Doggerland is het gebied tussen Engeland en het Europese vasteland (Nederland, Duitsland, Denemarken) dat tijdens de ijstijden als gevolg van de lagere zeespiegel droogviel. Tijdens de laatste ijstijden kwamen er talloze dieren en ook mensen in dit gebied voor. Het land werd niet alleen gebruikt als landbrug tussen hier en daar maar ook als min of meer permanente verblijfplaats waar mensen voor langere tijden woonden.

Lees verder...

Lied van de tijd

Lied van de tijd

Op zoek naar Doggerland

[Recensie] Ooit kon je van Londen naar Amsterdam lopen. Een gigantische laagvlakte verbond Engeland met de rest van Europa. Doggerland werd het gebied genoemd. Zo’n zevenduizend jaar geleden nam de zee het in bezit en sindsdien herinnert slechts de naam van de Doggersbank aan dit verleden.

Ooit was ook in het leven van de Britse auteur,

Lees verder...

Draad

Draad

Hulpeloos meedrijven

En ook Marjan Slob is laaiend enthousiast over het nieuwe boek van Julia Blackburn, Draad: Het delicate leven van John Craske.

[Recensie] Een haring telt in totaal 478 graten. Slake is het Engelse woord voor de kalmte van het zeeoppervlak als daar vettige vissen onderdoor zwemmen. Typisch dingen die John Craske zou hebben geweten.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Draad

Draad

De zee borduren als therapie

[Recensie] Toen Julia Blackburn voor het eerst een schilderij van John Craske zag, zag ze meer dan een zeezicht met een bootje op de golven. Ze zag de man erachter en voelde zich door elkaar geschud. Dat bootje was de weerslag van het leven zelf, besefte ze, van de onbestendigheid ervan en van onze worsteling om het hoofd boven water te houden en verder te leven te midden van alle angst en onzekerheid.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: