Slagschaduw

Slagschaduw

Wat herinneringen teweegbrengen

Lilian Blom is een van de auteurs die Gerbrand Bakker opnam in zijn lijst van goede auteurs. Geboren in Santpoort en getrouwd met auteur Louis Ferron, ging Lilian pas na de dood van haar man schrijven. Haar debuut De Tuinkamer verscheen in 2007, Strijkend Licht kwam uit in 2010 en Slagschaduw is haar derde boek en kwam in 2013 uit.

Lees verder...

De tuinkamer

De tuinkamer

Het laatste en het eerste boek

[Recensie] In de tuinkamer van hun Haarlemse woning beleeft Louis Ferron, schrijver en partner van Lilian Blom, de laatste weken van zijn leven. Op zijn sterfbed vraagt hij zijn echtgenote te noteren wat hij zelf niet meer zal kunnen schrijven over zijn leven. En hoewel ze al regelmatig columns schreef en docente Engelse literatuur is,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De tuinkamer

De tuinkamer

Geen tegenstelling dan liefde en dood

[Recensie] Een man krijgt kanker. Zijn vrouw is erbij als de ziekte begint, wanneer hij zieker wordt en ten slotte als hij sterft. Het thema is bekend en een ideaal (want zeer veel potentieel herbergend) uitgangspunt voor een novelle of roman. Dat maakt het precies ook zo ingewikkeld, want een lezer legt de lat automatisch zeer hoog.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: