Wieren

Wieren

Fijnzinnig, mooi en vol informatie

[Signalering] Wieren behoren tot de lagere planten. Er zijn groenwieren, bruinwieren en roodwieren. Door alle eeuwen en over alle continenten heen zijn mensen gefascineerd door wieren. Ze worden met name gebruikt als mest, maar bijvoorbeeld ook als voedsel en als medicijn. Er staan recepten in het boekje zoals ‘Platvis in zeewiermantel’ en ‘Zeenest’.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Wieren

Wieren

De prachtige wereld van wieren

[Recensie] Sommige namen zijn al voldoende. Als Miek Zwamborn een boek maakt, dan weet je dat het iets moois wordt. Als dat boek wordt uitgegeven in de natuurkundereeks onder redactie van Judith Schalansky, dan kun je er alleen nog maar reikhalzend naar uitkijken. Ongeacht het onderwerp. Want eerlijk is eerlijk: er zijn dagen dat ik niet aan zeewier denk.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

De Duimsprong

De Duimsprong

Op zoek naar de grenzen van fictie

Bij het openslaan van De Duimsprong doet het boek denken aan een soort geologische encyclopedie. Stukken tekst worden steeds afgewisseld met afbeeldingen van steenmassa’s en hooggebergten. In het eerste hoofdstuk wordt die indruk bevestigd doordat er meer feiten worden vermeld dan in een gemiddelde roman. Doordat Zwamborn deze feitenrelazen afwisselt met poëtische zinnen wordt de lezer zich echter weer bewust van het literaire genre van de roman.

Lees verder...

Recensie door:

Genres:

Auteurs:

Beoordeling: