Afwassingen

Afwassingen

Niet overtuigend

Tijdens het interview van 3 november 2018 op Crossing border vertelde Patrick DeWitt over de totstandkoming van zijn debuut Afwassingen. Hij werkte als afwasser in een bar in Hollywood en maakte tijdens zijn werk aantekeningen van wat hem tijdens zijn werk zoal opviel. Deze aantekeningen heeft hij later gebruikt als uitgangspunt bij het schrijven van dit boek.

Lees verder...

De gebroeders Sisters

De gebroeders Sisters

The Sisters Brothers, het boek en de film

The Sisters Brothers. De titel van het boek van de Canadees Patrick deWitt uit 2011, ook de titel van de film van de franse filmer Jaques Audiard uit 2018,  windt er geen doekjes om. Dit is een Western. Maar wel eentje die conventies oprekt en hier en daar op zijn kop zet.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Ondermajordomus minor

Ondermajordomus minor

Een boeiend sprookje voor volwassenen

[Recensie] Er zijn van die boeken die zich bijzonder lastig samen laten vatten. Ondermajordomus Minor van Patrick deWitt is er zo een. In grote lijnen komt het verhaal op het volgende neer: de jonge Lucien Minor (roepnaam Lucy) aanvaardt een betrekking als ondermajordomus (een soort van hulpje in de huishouding) in een duister kasteel dat zich ergens ver weg van zijn woonplaats in de bergen bevindt.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: