Cultuurmarxisme

Cultuurmarxisme

Afleidingsmanoeuvres uit de rechtse hoek

[Recensie] Er waart een spook door het westen is de ondertitel van een bundel artikelen over ‘cultuurmarxisme’ onder redactie van Paul Cliteur, Jesper Jansen en Perry Pierik. Dat spook is een denkstroming die de westerse cultuur bedreigt, erger nog, overlevert aan totalitaire politieke ideologieën zoals de islam en het communisme. Het eigenaardige van ‘cultuurmarxisme’ is dat niemand zichzelf tot aanhanger van deze stroming rekent.

Lees verder...

Thule en het Derde Rijk, de Genesis van het nationaalsocialisme

Thule en het Derde Rijk, de Genesis van het nationaalsocialisme

Het oerboek

[Recensie] In Thule en het Derde Rijk, de Genesis van het nationaalsocialisme staat Perry Pierik stil bij een zeer onbekend hoofdstuk in de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Pierik publiceerde recentelijk zijn biografie over Erich Ludendorff, de man die Hitler naar voren schoof voor de macht en tot 1925 de belangrijkste figuur op rechts was.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

Cultuurmarxisme

Cultuurmarxisme

Tegen het cultuurmarxistisch spook

“Er waart een spook door het Westen,” waarschuwt de omslag. Het boek opent vervolgens met tien citaten: negen van kranten en opiniesites die de komende driehonderd pagina’s duiden als een rechts-paranoïde complottheorie, en één van FvD-voorman Thierry Baudet, die het boek verplichte kost noemt “voor iedereen die zich zorgen maakt over de zelfhaat die ons land en onze beschaving te gronde richt.” Het staat iedereen vrij zijn of haar eigen conclusies te trekken.

Lees verder...