Springbonen

Springbonen

Roadtrip door de VS

[Recensie] Springbonen van Wanda Bommer gaat over onderzoeksjournalist Claire Kouwenaar heeft voor haar gezin de ultieme road-trip gepland; ze gaan samen een paar weken op reis door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Niet alleen omdat dit een lang gekoesterde wens van haar man Rogier was, maar ook omdat ze het gezin dichter bij elkaar wil brengen.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

  • Niet beoordeeld

De bijvangst

De bijvangst

Naar de climax en ver daar voorbij

Een ‘bijvangst’ is zo’n dolfijntje of andere hogere diersoort die in een visnet blijft hangen. De vijftienjarige Merel, hoofdpersonage uit Wanda Bommers (1969) nieuwste roman, voelt zich al haar hele leven een beetje zo’n dolfijn. Ze heeft een klas overgeslagen, hoort er steeds nét niet bij en is nu als derde wiel aan de wagen op vakantie met haar moeder en diens hippe vriendje,

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Panorama West

Panorama West

Een onthullend familie-uitje op Terschelling

Op het Waddeneiland Terschelling maken Martijn en zijn vriendin Britt een wandeling. Wat een ontspannende bezigheid zou moeten zijn, is in de openingsscene van Bommers derde roman, Panorama West, het tegenovergestelde. Het is koud, grauw, nat en donker en de stemming daalt tot onder het nulpunt: Martijn en Britt lijken niets anders te kunnen doen dan bakkeleien.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling:

Boom

Boom

Beklemmend en grappig, maar niet belachelijk

Als haar dochter Lieke een paar weken op vakantie is naar haar zus op Bonaire, besluit Agnes om in het nieuwe appartement van haar dochter nog wat klusjes te doen. Ze wil haar hiermee verrassen als ze terugkomt. Net als ze bovenop de keukentrap staat om de gordijnen op te hangen, hoort ze achter haar een geluid en draait ze zich om.

Lees verder...

Recensie door:

Auteurs:

Beoordeling: