, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Bananenboek

Bananen zijn lekker en gezond

[Recensie] Kim Waninge zegt het zelf in de inleiding. Het Bananenboek is gemaakt om de simpele reden dat het er nog niet was. Ik vind het een hele goede reden om een kookboek te maken. Bananen zijn lekker en gezond en je kunt er echt van alles mee maken. Bananen zijn er in meer soorten dan je zou denken. En behalve zoete gerechten kun je er ook heel goed hartige gerechten mee maken. En uiteraard kun je een gezonde banaan omtoveren tot een iets minder gezond gerecht. Maar ja, er mag ook weleens iets te snoepen zijn.

De recepten die Kim Waninge opgenomen heeft in het Bananenboek zien er allemaal even lekker uit. Na de inleiding met daarin informatie over soorten en bewaren (in plakjes invriezen) gaan we over naar de hoofdstukken Brunch – Breakfast or lunch or whatever, Zoet – 11 en 4-uurtjes – Banana Bake Off, Diner – Happy Meals, Desserts – Parada de toetjes, Snacks – For the #Hangry people, Speakeasy – A little party never killed nobody.

Laat ik van de gelegenheid gebruik maken om direct even een minpuntje te melden. Waarom al dat Engels? Het is een Nederlands boek en gemaakt door een Nederlandse dame. De titel is Nederlands (wat vandaag de dag al bijna bijzonder is) dus waarom dan de namen van de hoofdstukken in het Engels? Overigens staan in de receptenindex de gerechten dan wel weer netjes gerangschikt in Nederlandstalige hoofdstukken. Daarmee hebben we het minpuntje gehad en gaan we over naar de recepten.

En die mogen er zijn. Wie van bananen houdt is voorlopig niet uitgekookt. We zien bekende gerechten zoals Bananenbrood en Banana Pancakes maar ook veel nieuwe zoals Donuts uit de oven (die zien er toch lekker uit zeg!), Curryschotel met groene banaan, BBQ-bananen met rum en rolo, Kaneelbananen en een aantal heel lekkere drankjes zoals Bananenmelk en voor de volwassenen Banana Colada of Banana Daiquiri.

Wordt Vervolgd

Bananen zijn gezond en bananen zijn lekker. En met het Bananenboek erbij ben je voorlopig nog niet klaar met bananen. Overigens gaat er per verkocht boek €1,– naar het WNF omdat de volgende generatie ook nog  graag bananen wil eten. Een mooi gebaar.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl

Titel

  • Bananenboek

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789492890023

Uitgeverij & Jaar

  • Loopvis 2018

Aantal Pagina's

  • 144

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

De wandelende fijnproever
Italië, de authentieke keuken
Noosh-e-jaan

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles