, Artikel door:

BBQ Bijbel

Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs

[Recensie] Het tiende kookboek van Julius alweer! Inmiddels bekender als TV-kok heeft Julius een naslagwerk gemaakt voor de fervente barbecueliefhebber. Dit boek staat boordevol handige tips en uitleg in duidelijke en helder stappen. Voor elke BBQ de juiste recepten en de juiste trucs!

Tegenwoordig is de barbecue niet meer seizoen gebonden en gebruiken we hem het hele jaar door. Barbecueën is populairder dan ooit tevoren. Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereidt men nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij inmiddels net zo geliefd. In BBQ bijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere iconen zien wat er allemaal mogelijk is en geeft hij zijn 250 meest geliefde recepten prijs.

Vooraf is er veelinformatie over het barbecueën en grillen op gas of met houtskool en uitleg over de verschillende delen van rund-, varkens-, lamsvlees en kip die geschikt zijn voor de barbecue. Maar ook over het gereedschap waarin aan de hand van foto’s het ontleden, vlinderen van een kip, opbinden en uitsnijden van vlees, schoonmaken van vis worden uitgelegd. Hierna volgen de recepten voor groente, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, rund, varken, lam, burgers, spiesjes, KCBS (Kansas City Barbecue Society)-recepten, bijgerechten (o.a. salades en brood), condimenten (o.a. sauzen, dressings, rubs). Het einde van het boek wordt afgesloten met zoete gerechten.

Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Nu schrijft hij kookboeken, BBQbijbel is zijn tiende boek, en heeft hij twee restaurants in Amsterdam waaronder Julius Bar & Grill.

DLVA Live

Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl

Titel

  • BBQ Bijbel

Vertaling van

Auteurs

Genre

ISBN

  • 9789020988215

Uitgeverij & Jaar

  • Lannoo 2010

Aantal Pagina's

  • 288

Beoordeling:

  • (3,5)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Oogstkoken
Visbijbel
Hét Margriet kookboek

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles