, Artikel door:

Best Value Stroomt

Nieuwste inzichten Best Value in boekvorm

[Signalering] Omdat het tien jaar geleden is dat Best Value als nieuwe methode van inkoop en aanbesteding in Nederland zijn intrede deed, vond het bestuur van Best Value Nederland dat er een nieuw boek uit moest komen met hoofdstukken over de nieuwste ervaringen en inzichten. Zo ligt er, na Best Value Werkt uit 2014, nu Best Value Stroomt op tafel.

“De opmars van het Best Value-gedachten­goed is ongekend”, schrijven de samenstellers. Het is maar hoe je ‘ongekend’ opvat, want de stelling dat het begrip is ingeburgerd in de inkoopwereld, lijkt een geval van de wens als vader van de gedachte.

In de bouw bezorgt aanbesteden alle partijen nog steeds hoofdbrekens. Hoe ontwijk je de valkuilen van een te hoge of te lage prijs, onvoorzien en duur meerwerk, prijsvechten om aan het werk te blijven, verlies van intellectueel eigendom, conservatisme in plaats van innovatie? Wetgeving, stapels aan juridische beschouwingen, rechtszaken, procedures… dé oplossing om al die nare bijwerkingen te omzeilen is er nog lang niet. Best Value is zeker een goed alternatief en verdient veel meer aandacht. Dit boek draagt daar zeker aan bij.

Wandelmagazine

Eerder verschenen in TW

Titel

  • Best Value Stroomt

Auteurs

Vertaling van

Genre

ISBN

  • 9789077951286 

Uitgeverij & Jaar

  • Graphicom 2017

Aantal Pagina's

  • 248

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Statia Song
De verrassende verjaardagen
De tapuit

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles