, Artikel door:
Auteur(s) boek:

De boer en de dierenarts

Prille romantiek in zachte kleuren

[Recensie] Het prentenboek De boer en de dierenarts is een grappige combi van scherts en ernst. Pim Lammers verzorgt de spaarzame tekst en Milja Praagman levert de aansprekende tekeningen. Het verhaal is vrolijk en speels met een belangrijk onderwerp dat, zoals we bij lezing ontdekken, voor de doelgroep ook een twist kan hebben.

Voor de doelgroep, kinderen vanaf 3 jaar, sluit dit verhaal goed aan bij hun beleving. Alle dieren die ze in hun nog jonge leven hebben leren kennen, zijn herkenbaar. Ook naar het beroep van de man met zijn laarzen en petje hoeft niet geraden te worden. Alleen: er is iets mis met de boer. Hij doet rare dingen.

Hij zoekt eieren bij de varkens, wil de kip melken, de koe scheren. Hij maakt bijna ongelukken met de trekker. Het lijkt wel of hij met zijn hoofd ergens anders is. De dieren snappen er niets van. De boer is toch niet ziek? Nee, het hoofd van de boer is vol. Er kunnen geen andere gedachten meer bij; er is maar één ding dat de hele dag in zijn hoofd rondspookt. De dierenarts.

Dat kan zo niet langer, vinden de dieren. Samen gaan ze ervoor zorgen dat de boer naar de dierenarts toe moet. Dat doen ze op verrassend creatieve manieren, in de mooie kleurenprenten van Milja Praagman. De rustige maar essentiële teksten van Pim Lammers ondersteunen zorgen voor de rest. Een prima boek voor onze kleintjes.

Schrijven Magazine

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Titel

  • De boer en de dierenarts

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789462912885

Uitgeverij & Jaar

  • De Eenhoorn 2018

Aantal Pagina's

  • 32

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

De boom met het oor
Papa telt zieke mensen
Het orkest

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles