, Artikel door:
Auteur(s) boek:

De haven van Rotterdam

Ode aan Rotterdam

Het boek De haven van Rotterdam brengt de dynamiek van Europa’s grootste haven fraai in beeld.

[Recensie] Het belang voor de logistiek, industrie en werkgelegenheid wordt beschreven in overzichtsartikelen en in 36 korte portretten van locaties in de haven. Naast economische aspecten komen ook zaken als wonen, natuur en recreatie aan bod. Uiteraard ontbreken statistieken niet, zoals cijfers over overslag (445 miljoen ton), werkgelegenheid (94.000 banen) en oppervlakte (126 km2).

Sinds het graven van de Nieuwe Waterweg in 1872 heeft de haven zich snel uitgebreid van het centrum van de stad naar de kust en zelfs tot in zee, zoals met de Maasvlakte. Door het kanaal is de aanvoer naar de haven sindsdien verzekerd geweest. Voor de afvoer zijn de pijpleidingen voor olie en andere producten naar België en Duitsland essentieel gebleken.

Interessant is verder de vergelijking van de Rotterdamse haven met die van acht andere steden, waaronder Antwerpen, Hamburg, New York en Shanghai. De sterke punten van deze havens worden beschreven, evenals de lessen die Rotterdam hieruit kan trekken.

Wordt Vervolgd

Het boek is een geslaagde poging om een portret van de haven te maken. Dit gebeurt vooral met foto’s, waaronder veel luchtopnames. Bovendien is het hele havengebied recht van boven afgebeeld in een serie duidelijke platen. Oude prenten, plattegronden en infographics helpen om een compleet beeld te geven.

Het boek is ook verkrijgbaar als Engelse editie en in beide talen als e-book.

Eerder verschenen in TW

Titel

  • De haven van Rotterdam

Auteurs

Vertaling van

  • The Port of Rotterdam

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789462082342

Uitgeverij & Jaar

  • Nai010 Publishers 20`5

Aantal Pagina's

  • 272

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Vanuit de plant gezien 
Statia Song
Papa telt zieke mensen

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles