, Artikel door:

De liedjesatlas

Zingend de wereld rond

Afrika, Australië en Oceanië, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid Amerika worden vertegenwoordigd in liedjes. Per werelddeel vier liedjes, vertaald en bewerkt door Koos Meinderts, opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten. Bij het boek hoort een CD. De liedjes zijn ook te vinden op Youtube.  

[Recensie] De hele wereld over reizen met traditionele volksliedjes, dat kan met dit boek plus CD. Elk lied staat uitgeschreven, wat het aanleren vergemakkelijkt. De liedjes zijn vrolijk, stimuleren om mee te bewegen of mee te dansen.

Maar waar ligt elk land? Dàt is te zien op de landkaart waar het liedje per werelddeel is aangegeven. Wat ook het bekijken waard is, zijn de eenvoudige maar beeldende illustraties van de hand van Annette Fienieg. De details van de illustraties zijn kenmerkend voor het desbetreffende land.

En dat is de meerwaarde van dit boek plus CD. De teksten van de liedjes komen in de illustraties terug. Het lied van “De krantenjongen” uit China, de traditionele rode papieren lampionnen, Chinese letters. Uit Japan “Vuurvliegje kom. Hotaru koi” met Japanse geishameisjes. “Rijst met kip, Arros con pollo”, Mexico een jongen en een meisje uitgedost in Mexicaanse kledij. Zo maar een aantal voorbeelden.

Nederlandse Natuurkundige Vereniging

Hoe leuk is het voor kinderen om te luisteren naar de CD en mee te kijken in dit boek. Een leuke voorbereiding op de vakantie, om te luisteren in de auto of op elke vakantieplek. En natuurlijk ook gewoon thuis.

De liedjes zijn ook te beluisteren op Youtube en op Spotify.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles

Titel

  • De liedjesatlas

Auteurs

Vertaling van

Vertaler

Genre

ISBN

  • 9789047620303

Uitgeverij & Jaar

  • Rubinstein 2019

Aantal Pagina's

  • 69

Beoordeling:

  • (4,5)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

De grootste geheimen van het Rijksmuseum
Wie zegt wat?
Hoe groen klinkt een gitaar?

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles