, Artikel door:
Auteur(s) boek:

Dit of dat?

Paleis of Paalwoning? Appel of aardbei?

Een boek vol met afbeeldingen van kunstvoorwerpen uit het British Museum. Achterin het boek is informatie opgenomen over de afgebeelde voorwerpen. En er is een QR code om meer informatie (in het Engels) op te vragen.

[Recensie] Een prentenboek? Een informatief boek? Voor welke leeftijd? Dit boek geschreven door Pippa Goodhart is een boek dat gerust Van prentenboek tot informatief boek genoemd kan worden. Een veelzijdig boek en een boek dat geschikt is voor <12.

Een prentenboek, voor peuters. “Wat zou jij in je huis willen hebben?” is één van de vragen. Kiezen uit de vele bijzondere voorwerpen, kan een leuk gesprek opleveren.

Een informatief boek voor oudere kinderen. Op de omslag wordt vermeld “Wat kies jij in het museum?” De foto’s van de twaalf thema’s geven elk een beeld van de leefwijze van mensen “over de hele wereld en door de eeuwen heen”.

C2W

Niet alleen naar plaatjes kijken maar ook keuzes maken wordt gestimuleerd door de vraag bij elk thema. “Bloes of broek? Wat zou jij graag aantrekken?” “Sandalen of slippers. Welke wil jij aan je voeten?” Discussie oproepen, keuzes uitleggen. Goed leren kijken, verschil leren zien tussen vroeger en nu, dat maakt dit papieren museum mogelijk.

Volwassenen zijn wel nodig om samen dit boek te bekijken. En dat is het belang van dit boek. Misschien wel van alle kunstboeken. Waan je in een museum met de kinderen en vertel waar de kunstvoorwerpen vandaan komen. Thuis kunst kijken kan. Met dit boek. Daarna naar een echt museum, een volkenkundig museum.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles 

Meer artikelen van Rita Pontororing op 60plusenmeer.nl

Titel

  • Dit of dat?

Auteurs

Vertaling van

  • This or that

Vertaler

  • Jesse Goossens

Genre

ISBN

  • 9789047709701

Uitgeverij & Jaar

  • Lemniscaat 2019

Aantal Pagina's

  • 30

Beoordeling:

  • (4)

Boek aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente artikelen:

Hé Yopa
De jongen en de de walvis
Lappa in de dierentuin

Bestellen

Op zoek naar een boek? Bestel het hier.
Zo steun je De Leesclub van Alles